Evet arkadaslar ben XBOX 360 ve GTA IV oyununu satin aldim geçen gün. Iste asaga yukari bir saat oynadiktan sonra d¨süncelerim :
Iyi olan :
-Grafismler çok güzel
-Sokaklarda yürüyen insanlar SA'tan çok daha inandirici olmus
-Arabalarin davranislari çok iyi çok inandirici bir sekilde yapilmis
-Polisler çok daha inandirici ve akilli hareket ediyorlar
-XBOX 360 padinin RT tusu tam gerçek bir gaz pedali gibi (yani az bastiginizda yavas ilerliyorsunuz ve ne kadar basarsaniz o kadar hiziniz artiyor)
-Polisler sizi belirli yerlerde ariyorlar ve o arandiginiz alandan çiktiginizda çogu zaman artik aranmiyorsunuz
-Sesler çok güzel yapilmis ve ayarlanmis mesela fren sesi ve mesela araba kazasinin sesi ...
Kötü olan :
-Gölgeler çok asiri olmus ; Bazen arabanizi tam iyi bir sekilde göremeyeceksiniz, gece görüntü çok az, Bir tünele girdiginizde arabanizi ve önünüzdeki arabalari görmekte zorluk çekebilirsiniz
-Polislerin arama ayarleri iyi olmamis biraz Driver 3'ün ayarlari gibi yani en küçük bir hatanizda hemen polisler sizi aramaya basliyor
-Ekrandaki endikatörler çok kötü olmus mesela su anda kullandiginiz silah aranma oraniniz falan
-Nedense GTA IV'ü San Andreas'a göre biraz bos buldum yani araba disinda ve misionlariniz disinda yapilacak pek bir sey yok
Evet bütün bu görüsler XBOX 360 Arcade üzerinde asaga yukari 1 sattlik oyun süresi sonrasinda GTA IV oyunu hakkinda kendi görüslerimdir. Biraz daha oynayip her bir sey farkettigimde buraya ekleyecegim. Kendi düsüncelerinizi esirgemeyin. Benim nacizane görüsüm sudur : GTA IV güzel olmus ama benim bekledigim kadar söz edildigi kadar deil ve bazi konularda daha iyi olsada bu version hiçkimseye San Andreas versionunu unutturmaya yetmiyecek...