La Liga kulübü Getafe ile anlaşan İbrahim Kaş, ''Beşiktaş'ta uzun yıllar kalmak istiyordum ama şartlardaki farklılıklar İspanya'yı tercih etmeme neden oldu'' dedi.
Siyah-beyazlı takım ile sözleşmesi sona erdikten sonra Getafe ile anlaşan İbrahim Kaş, menajeri Ahmet Bulut ile birlikte İspanya'ya hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bulut, Getafe kulübü ile dört yıllığına anlaşma imzaladıklarını ve sağlık kontrolü sonrası transferin tamamlanacağını söyledi.
22 yaşında La Liga'da forma giyecek olan İbrahim Kaş ise buruk bir mutluluk yaşadığını ifade etti. Kaş, Beşiktaş'ta uzun yıllar forma giymek istediğini ancak şartların bu şekilde geliştiğini söyledi:
"Bu benim için büyük bir gurur. İspanya'da ülkemi ve Beşiktaş'ı temsil edeceğim. Ama buruk olduğumu söyleyebilirim. Beşiktaş'ta daha uzun yıllar oynamak isterdim. Ancak olmadı. Beni İspanya'da zor bir süreç bekliyor ama o dönemi de atlatacağıma eminim.
"Başta Mehmet Ekşi olmak tüm üzere altyapı hocalarıma, benim için çok şeyler yapan Ertuğrul (Sağlam) hocama çok teşekkür ediyorum. Tigana'dan sonra bana sürekli şans verdi. Ben de onun yüzünü kara çıkartmadım. Ayrıca Beşiktaş'tan ayrılacağım haberleri çıkmasına rağmen bana son dört maçta şans verdi. Bunu hiçbir hoca yapmazdı."
İbrahim Kaş, İspanya'ya gitmesinin kendisini etkilemeyeceğini, 14 yaşından bu yana ailesinden uzakta olduğunu dile getirirken,"bana gurbette yaşamak koymaz. Orada elimden geleni yapacağım" dedi.
Getafe'nin sunduğu şartları cazip bulduğunu belirten genç savunma oyuncusu, "kendimin ve ailemin geleceği açısından olumlu bir sözleşme teklif ettiler. Ben Beşiktaş'ta kalmak istiyordum ama aradaki şart farkları beni Getafe'yi tercih etmeme neden oldu" diye konuştu.
Milli takımda da forma giyen Kaş, İspanya'da top koşturan Nihat Kahveci ve Ersen Martin'i örnek aldığını, Getafe'de başarılı olup büyük takımlara transfer olmayı hedeflediğini söyledi.
[quote]