Ünlü isimleri renklerine katma çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, geleceğin yıldızlarını da ihmal etmiyor. Listenin başında Leverkusenli Gökhan Töre var.
Henüz 16 yaşında
Fenerbahçe'de önümüzdeki sezonun çalışmaları sıkı şekilde sürdürülüyor. Yönetim, bir yandan takımda eksikliği hissedilen bölgelere flaş transfer arayışlara devam ederken, diğer yandan ise geleceğin yıldızlarını yakın takibe aldı. İkinci gruptakilerden, yani Sarı-Lacivertli renklere katılmak istenen gençlerden en önemlisi ise kuşkusuz Bayer Leverkusenli Gökhan Töre... Kulübü ile geçen sezon profesyonel sözleşme imzalayan 16 yaşındaki futbolcu ile prensip anlaşmasına varıldığı ileri sürüldü.
Bayern de peşinde
Sarı-Lacivertli yöneticilerin, 17 Yaşaltı Türk Milli Takımı’nda da oynayan Gökhan için önümüzdeki günlerde Leverkusen’e gideceği ve Alman kulübü yetkilileriyle masaya oturacağı belirtildi. Almanya’da geleceğin yıldızları arasında gösterilen orta saha oyuncusu için Bayern Münih’in de devrede olduğu vurgulandı. Kanarya’nın listesinde ayrıca, Sakaryaspor’dan Furkan ile Onur da bulunuyor. 1.91’lik santrfor Furkan, geleceğin Hakan Şükür’ü olarak nitelendiriliyor. Onur ise, sol kanatta görev yapıyor.
Yalçın TÜRK
Yorum:
Sıradışı bir futbolcu
Gökhan Töre, 17 Yaşaltı Milli Takımımız’ın en önemli oyuncularından biri. Türk futboluna büyük hizmetler verecek bir isim. Onu kesinlikle 17 Yaşaltı Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yıldızlarından biri olarak görüyorum. Çok süratli bir futbolcu. Bunun dışında tüm duran topları ve özellikle frikikleri de oldukça etkili kullanıyor. Bildiğim kadarıyla Bayer Leverkusen onunla profesyonel sözleşme imzaladı. Onunla sadece Türkiye’deki kulüpler değil, Avrupa’nın önemli ekipleri de ilgileniyor. Eğer bu futbolunu 1 ya da 2 yıl daha devam ettirirse, kesinlikle A Milli Takım’a büyük katkı yapar. Fenerbahçe’de de çok rahat oynar. Ama sadece Gökhan değil, diğer isimler de iyi yerlere gelecektir. U-17’deki üçüncülük başarımızda Gökhan’ın katkısı büyük. Ancak şunun altını çiziyorum. Daha 17 yaşında ve sıradışı olma yolunda giden bu gencimize iyi yol gösterilmeli.